Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

 Sugárzás ellen védhet a vörösbor egyik  összetevője!

Egy természetes antioxidáns, amely a vörösborban és egyes gyümölcsökben is megtalálható, védő hatású a sugárzással szemben - közölték amerikai kutatók.

Egérkísérletek azt mutatják, hogy a reszveratrol nevű vegyület acetilezett változata megelőzheti a sugárzás által kiváltott károsodások egy részét - közölték a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem kutatói az Amerikai Terápiás Radiológiai és Onkológiai Társaság Bostonban megrendezett találkozóján kedden. 
 
Joel Greenberger kutatásvezető azt is elmondta, hogy ezen az elven olyan szert állíthatnak majd elő, amely nukleáris balesetek esetén sürgősséggel, tömegesen alkalmazható. 
 
"Jelenleg nincs a piacon a sugárdózis káros hatása ellen védő szer. Célunk, hogy hatékony és nem-toxikus kezelési módokat dolgozzunk ki a lakosság számára" - áll Greenberger közleményében. 
 
"A könnyen tárolható, szállítható és alkalmazható kisméretű molekulák a legmegfelelőbbek erre, és az acetilezett reszveratrol eddig eleget tett ezeknek az elvárásoknak" - teszi hozzá.
(Forrás: hvg.hu)

Ajánlott termékek:
- Flavin 7 ital
- Rezveratrol Forte kapszula
 
       Savasító ételek listája-Kerüld őket!

Kíváncsi vagy arra, mely ételek billenthetik ki leginkább szervezeted sav-bázis egyensúlyát? Listánkból választ kaphatsz a kérdésre!

Tested sav-bázis egyensúlya
Testünk különböző részeiben a kémhatás eltérő, de egy adott sejtben és folyadéktérben ez csak meghatározott tól-ig értékek között változhat testünk károsodása nélkül. A vér normális pH értéke 7,38-7,42 között van, amit a különböző hatások könnyen az elviselhető szintek fölé vagy alá vihetnének. Szerencsére ezt szervezetünk úgynevezett puffer-rendszereken keresztül meg tudja akadályozni, ezért mérgezések kivételével közvetlen veszély nem fenyeget minket.
Az elfogyasztott étel összetevői a testben és a vesében mint savképző/savasító vagy bázisképző/alkalizáló összetevők jelennek meg, ezek arányának kiszámításával kiderülhet, milyen irányba mozdítjuk el szervezetünk egyensúlyát.

Lássuk, melyek a leginkább savasító ételek-italok! 

Erősen savasító ételek:
magas fehérjetartalmú sajtok (parmezán sajt, gouda sajt), tojás sárgája

Közepesen savasító ételek: 

  • húsok és húskészítmények (sovány marhahús, csirkehús, sertéshús, szalámi),
  • halak (pisztráng, hering)
  • tojás (egész)
  • tejtermékek - gomolyasajt, túró
  • gabonák és ezekből készült ételek
  • dió
  • különböző szénsavas üdítők

Enyhén savasító ételek:

  • tej és tejtermékek (tejföl, teljes tej, gyümölcsjoghurt)
  • hüvelyesek
  • tojásfehérje
  • édességek (torták, sütemények, tejcsokoládé),
  • fehér rizs
  • vaj

(Forrás: wellnescafe.hu)

                 A kakaó serkenti az agyműködést!

Számos cikk jelent meg arról, hogy a csokoládé és a kakaó egészséges, csökkenti a vérnyomást, javítja a cukorbetegek állapotát, segíti a szervezet regenerálódását, csökkenti a vérrögképződést. Most egy csokoládégyártó cég által támogatott vizsgálat azt állítja, hogy ígéretesnek tűnik az agy vérellátásának javításában is.

A kedvező hatás a kakaóban található flavonoidoknak köszönhető, melyek antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatása ismert. Védik a sejteket és a szöveteket a károsodástól, és így végső soron a szívbetegség és a rák ellen is, az egész szervezetben serkentik a véráramlást és karbantartják az ereket, továbbá lassíthatják az agytevékenység öregedéssel járó hanyatlását.

A vizsgálatban 34 egészséges 59-83 éves személy vett részt, az átlagéletkor 72 év volt. A résztvevők egyike sem dohányzott, nem volt cukorbeteg, és nem szenvedett magas vérnyomásban.

Napi kétszer fogyasztottak egy speciális kakaót, a csoport egyik fele flavonoidokban gazdag italt kapott (450 mg), a másik csoport kakaója viszont mindössze 18 mg flavonoidot tartalmazott. A kutatók ultrahangos vizsgálattal mérték az agy véráramlását. Egy hét elteltével a kezelt csoportnál 8 százalékkal nőtt a véráramlás, két héttel később már 10 százalékos volt.

A kutatók szerint a flavonoidok ígéretes szerepet játszhatnak a stroke vagy a demencia gyógyításában is.

(Forrás: InforMed)

 Ajánlott termék: 
 
-Bio+Active csokoládék
 
  Magánéleti problémák a mellrák hátterében!
 

Egy kutatás szerint míg a pozitív gondolkodás védő hatású a mellrák kialakulását tekintve, addig az olyan kedvezőtlen események, mint a szülő vagy közeli hozzátartozó elvesztése, a válás vagy a házastárs halála növeli a betegség kialakulásának esélyét.

Ronit Peled, az izraeli Ben-Gurion Egyetem egészségtudományi karának munkatársa és kollégái mellrákos nőket és egészséges kontrollszemélyeket kérdeztek ki az életükről, majd értékelték, hogy mennyire voltak boldogok, optimisták, idegesek vagy depressziósak a diagnózist megelőzően.

„Azoknál a fiatal nőknél, akik negatív eseményeken mentek keresztül, növekszik a mellrák kialakulásának kockázata, és ennek megfelelően kell őket kezelni” – mondta Peled.

A kutatók kiemelték, hogy az interjúk a diagnózis felállítása után zajlottak, melynek hatására az érintettek sötétebbnek festhették le a múltbeli lelkiállapotukat. Peled szerint azonban egy vagy több tragikus vagy kellemetlen esemény átélése már kockázatot jelent a fiatal nők esetében a betegség kialakulására. Másfelől viszont a boldogság és optimizmus megvédheti őket.

„Még nem teljesen érthető, miképp hat egymásra a központi idegrendszer, a hormonok és az immunrendszer működése, illetve hogyan befolyásolják őket a külső események és a viselkedés.” A szerzők szerint a boldogság és egészség közti összefüggést kellene tovább vizsgálni, továbbá kifejleszteni a megfelelő megelőző lépéseket.

(Forrás: vital.hu)

 Ajánlott termékek megelőzésre is:        
 
 Flavin7 Ital-Kapszula
 Flavin7 Prémium ital-kapszula
 Jubileumi Flavin7 Ital-kapszula
 Flavin77 szirup
 
 A növényi eredetű ételek megvédik a szervezetünket!
 
A növényi eredetű ételek fogyasztására eddig is biztattak a szakemberek. Most egy újabb ténnyel támasztják alá állításukat. A zöldségekben és gyümölcsökben található fitokomponenseknek egészségünk megőrzésében játszott szerepe nagyon fontos.
De mik is azok a fitokomponensek? A növény színe. A fitokomponensek minden növényi eredetű élelmiszerben megtalálhatók természetes formában. Meghatározzák a zöldségek és gyümölcsök egyedi színét és ízét, nekik köszönhető például a narancs narancssárga és a paprika piros színe.
A fitokomponensek (flavonoidok, polifenolok, karotinoidok, limonoidok) a növények saját sejtjeinek védelmét biztosítják. Eddig több mint ötezer különböző vegyület jelenlétét mutatták ki a zöldségekben és gyümölcsökben.
Hogyan védik a szervezetet? Azt a kutatók már eddig is tudták, a gyümölcsöknek és zöldségeknek fontos szerepet kellene játszaniuk a mindennapi étrendben. Most már az is bizonyossá vált, hogy miért. Aki ugyanis naponta megfelelő mennyiséget fogyaszt belőlük, egészséges életvitellel párosítva segíthet a leggyakoribb kórok - pl. a szív- és érrendszeri megbetegedések -, bizonyos rákfajták, az időskorral járó betegségek - pl. a szürke hályog, esetleg a dementia, a szellemi képességek korral járó fokozatos hanyatlása - kockázatának csökkentésében.
A fitokomponensek természetes formában találhatók meg a diófélékben, gabonafélékben, magvakban, babfélékben, illetve egyéb hüvelyesekben.
Feldolgozott formában pedig a jó minőségű gyümölcs- és zöldséglevek tartalmazzák.
(Forrás:Stop.hu)
 
Ajánlott termékek:
- Flavin 77 rost és szirup
- Flavin 7 Prémium ital
- Napkristály Flavin ital
- Cardio Flavin kapszula
 
Szívvédő ételeink:Csokoládé-Szója-Zöld tea!
 
A csokoládé, a szójafehérje valamint a zöld tea jó hatással vannak a szív- és érrendszerre, erősítette meg a már eddig is ismert összefüggést egy angol kutatócsoport széleskörű elemzésének eredménye.
A kutatás újdonsága, hogy nem csak általánosságban mutatta ki a flavonoidokban gazdag élelmiszerek szívvédő hatását, hanem az említett ételekhez külön-külön is hozzárendelte azt a mechanizmust, amely jótékony hatásukért felelős.
A kutatók előtt évek óta ismert tény, hogy a legkülönbözőbb élelmiszerekben található flavonoid antioxidánsok jó hatással vannak a szívre.
Az antioxidánsok lelassítják vagy megállítják a káros szabadgyökök okozta oxidatív folyamatokat, melyek többek között sejtműködési zavarokat és különféle szív- és érrendszeri problémákat okozhatnak.
A flavonoidban gazdag élelmiszerek közé tartoznak egyes gyümölcsök és zöldségek (például eper, sárgabarack, sárgadinnye, görögdinnye, brokkoli, paprika, paradicsom), több gyógynövény, illetve a gabonamagvak és a csokoládé.
A norwichi Kelet-Anglia Egyetem kutatói új tanulmányukban részletesen megvizsgálták az említett flavonoidok hatását a szív-és érrendszeri betegségek főbb rizikófaktoraira, például a magasvérnyomásra. Azt találták, hogy bizonyos élelmiszerek célzott javulást idéznek elő: ugyan a flavonoidok egészségre gyakorolt jótékony hatásairól már évtizedek óta írnak, de a pontos adatok hiányában a szakértők még mindig nem tudják biztonsággal megmondani, hogy konkrétan milyen típusú flavonoidokat érdemes enni egy bizonyos hatás elérése érdekében. (A 13 fő vegyületcsoportot és ezen belül csaknem 4000-féle vegyületet tartalmazó flavonoidokról bővebben keretes anyagunkban olvashatnak).
Dr. Lee Hooper és kollégái elemzésükben 133 korábbi, flavonoidokkal kapcsolatos tudományos vizsgálatot néztek át, hogy meghatározzák a különböző flavonoidcsoportok és a flavonoidokban gazdag élelmiszerek pontos hatását a szív- és érrendszeri betegségek kockázati tényezőire, például a magas koleszterinszintre, a magasvérnyomásra és véráramlásra.
A kutatócsoport következőkről számolt be: A kakaó- és csokoládéfogyasztás értágulást okozott (vagyis javult a véráramlás), emellett a szisztolés vérnyomást körülbelül 6, a diasztolés nyomást pedig mintegy 3,3 higanymilliméterrel csökkentette. (A vérnyomás értékei közül a szív összehúzódásakor mért szisztolés - felső - érték mindig a magasabb, míg a szív elernyedésekor mért diasztolés - alsó - érték az alacsonyabb. Magasvérnyomásról beszélünk abban az esetben, ha a vérnyomás ha a felső érték tartósan 140, az alsó érték pedig tartósan 90 higanymilliméter fölött marad.) A rossz koleszterinre, vagyis az alacsony sűrűségű lipoprotein (LDL) koncentrációjára a kakaó és a csokoládé nem volt hatással. A szójafehérje a diasztolés vérnyomást mintegy 2 higanymilliméterrel csökkentette, és javított a rossz koleszterinszinten, de nem növelte a jó, vagyis a HDL-koleszterinszintet. Ezeket a hatásokat csak az elkülönített szójafehérje fogyasztásakor észlelték, más szójatermékek esetén viszont nem.
A zöld tea rendszeres fogyasztása szintén csökkentette az LDL-koleszterinszintet. A fekete tea ivása ezzel szemben mind a szisztolés, mind a diasztolés nyomást növelte - 5,6 ponttal a szisztolésat és 2,5 ponttal a diasztolésat. Ahogy egyre több tanulmány jelenik meg a flavonoidokról, úgy az is egyre valószínűbbnek tűnik, hogy egyikük sem szolgálhat csodaszerként, sokuk azonban valóban hozzájárulhat a szív- és érrendszer egészségéhez. A legújabb áttekintés sokat segít abban, hogy a mostaninál valamivel pontosabban is meghatározhassuk az antioxidánsokban gazdag élelmiszerek valódi szerepét - mondta Dr. Johanna Geleijnse, a holland Wageningen Egyetem táplálkozási járványszakértője, a tanulmányhoz kapcsolódó szerkesztői cikk egyik szerzője.
Egyre több bizonyítékunk van arra vonatkozóan, hogy a flavonoidok fontosabbak lehetnek a keringés egészsége szempontjából, mint a C- vagy az E-vitamin, és az új tanulmány azt is egyértelműen igazolta, hogy a vegyületcsoport határozott vérnyomás- és érfunkció-javulást okoz. A mindennapi terápiás gyakorlatban történő hatékony alkalmazásukhoz azonban még így is jó néhány kérdést meg kell válaszolnunk a jövőben.
Addig is, amíg az új eredmények megszületnek, mit tegyünk? Hooper szerint együk a kedvenc, flavonoidokban gazdag ételeinket: a kutató sok gyümölcsöt, egy kevés étcsokoládét (legalább 70%-os kakaótartalommal), valamint hagymát és zöld teát javasol a megfelelő étrend összeállításához, időnként egy-egy pohár vörösborral megspékelve.
(Forrás:Fittonline)
 
Ajánlott termékek:
- Napkristály Flavin ital
- Flavin 7 ital
- Flavin 77 szirup
- Rezveratrol Forte kapszula
- Bio+Actíve csokoládék
 
 
                                          A Csendes gyilkos!
 

A cukorbetegség. De vajon miért kapta a „csendes gyilkos” nevet? Valószínűleg azért, mert lassan de biztosan pusztít.

Naponta Nagy-Britanniában kb. 100 ember veszíti el az alsó végtagját a cukorbetegség eredményeként. Ebből minden hetedig beteg öt éven belül belehal a cukorbetegség szövődményeibe. A műtétre sajnos a betegség okozta ideg- és érkárosodás miatt van szükség, illetve a gyakori lábfekély kialakulása és annak elfertőződése miatt.

A britek fele azt gondolja, hogy a cukorbetegség és az amputálás között nincs összefüggés, míg minden harmadik cukorbeteg nem ismeri fel, hogy egészsége tekintetében nagyobb kockázatnak van kitéve mint az egészséges társai. A betegség infarktust, agyvérzést, vakságot és veseelégtelenséget is okozhat.

Az angol egészségügy a gyakoribb ellenőrzésekkel szeretné csökkenteni a szükséges amputálások számát.
Jelenleg 2.3 millió brit szenved egyes- és kettes típusú cukorbetegségben. Míg az egyes típusú cukorbetegség általában gyermekkorban alakul ki, a kettes típusút a helytelen életmód (pld. túlsúly) okozza.

Forrás: fittonline.hu

Ajánlott termékek:
- Flavin 7 Prémium Jubileum ital
- Bio+Actíve Kelbimbócsíra kapszula
- Inulion Forte Fruktóz kapszula
- Olimpiq StemXCell SL 75% kapszula
 
 
                      A Zöld tea véd a szívbetegségtől!

Napi néhány csésze zöldtea segít megelőzni a szívproblémákat - közölték görög kutatók.

A zöldtea fogyasztásának már eddig is sok előnyös hatására derült fény, csökkenti például egyes rákfajták kockázatát. Athéni kutatók most megjelent tanulmánya szerint a zöldtea javítja a vér áramlását és az artériák ellazulási képességét.

Az előnyös egészségügyi hatást a zöldteában lévő flavonoidok jelentős mennyiségének tulajdonítják. Ez az antioxidáns tulajdonságú vegyületcsoport a kakaóban, paradicsomban és a szőlőben is megtalálható.

Haralambosz Vlahopulosz vezetésével a görög kutatók tizennégy önkéntessel itattak vagy zöldteát, vagy koffeines oldatot, vagy forró vizet három alkalommal, majd mérték az erek belsejét bélelő endotél sejtek működését. Az endotél sejtek azok, melyek segítik az artériák ellazulását és megkönnyítik a vér áramlását.

A mérések szerint a zöldtea kedvező hatása már 30 percen belül jelentkezett. Az European Journal of Cardiovascular Prevention and Rehabilitation című egészségügyi szaklapban most publikált tanulmányukban a zöldtea fogyasztásának rövidtávú előnyeit közlik a kutatók, ám Vlahopulosz elmondása szerint a szívvédő hatás hosszan tart, amint azt újabb vizsgálatai bizonyítják.

Forrás: Informed

Ajánlott termékek:
- Flavin 7 termékcsalád
- Flavin 77 termékcsalád
 
 Ha így eszünk husokat nem okoznak rákot?

Egy izraeli kutatás szerint a borban lévő hatóanyagok segíthetnek semlegesíteni a húsokban található káros anyagokat.

A kutatók patkányokon tesztelték a bor jótékony hatásait. A pulykahússal etetett állatok egyik csoportja sima vizet kapott a húsevés után, a másik csoport tagjai pedig vörösbort. A borból előzetesen kivonták az alkoholt, hogy annak hatása ne befolyásolja a kísérletet. 

Ezek után megvizsgálták a patkányok gyomortartalmát és vérét. A húst bor nélkül fogyasztó patkányok vérében sokkal magasabb volt az oxidációt elősegítő anyagok koncentrációja. Több kutatás szerint is a testben végbemenő oxidatív folyamatok felelősek az olyan betegségek kialakulásáért, mint a rák és az érelmeszesedés.

A vörösbort kapott patkányok vérében azonban – valószínűleg a borban található polifenolok jótékony hatása miatt – jóval alacsonyabb volt az oxidációt segítő anyagok szintje. „A polifenolok igen erős antioxidánsok, amik a hús oxidánsaival keveredve kiegyenlítették annak káros hatásait” – nyilatkozta Dr. Shlomit Gorelik, a kutatás vezetője, a jeruzsálemi Héber Egyetem munkatársa.

A polifenolok nem csak a vörösborban találhatók meg: a hagyma, az alma, a tea, a piros szőlő, az eper, az áfonya, a málna és bizonyos olajos magvak is nagy mennyiségben tartalmazzák ezt az antioxidánst. „A zsíros és vörös húsok túlzott fogyasztása komoly rizikófaktort jelenthet egyes súlyos megbetegedések kialakulásában, de kutatásaink szerint ezek káros hatása csökkenthető magas polifenol-tartalmú étrenddel” – foglalta össze Dr. Gorelik.

Forrás: Medipress

Ajánlott termékek:
- Flavin 7 termékcsalád
- Flavin 77 termékcsalád
 
                              Őssejtek a Cukorbetegség ellen!

Belga kutatók egereken végzett kísérleteik során felfedeztek egy olyan őssejtet, mely képes pótolni az elpusztult inzulint termelő béta-sejteket.

Az 1-es típusú cukorbetegség esetében az inzulint termelő béta-sejtek elvesztése miatt emelkedik a vércukorszint, ugyanis a szervezetben az inzulin a felelős a vércukorszint csökkentéséért.

"Az egyik legérdekesebb tulajdonságuk ezekek a felnőtt típusú őssejteknek, hogy szinte teljesen megkülönböztethetetlenek az embrionális őssejtektől. Szerkezeti és genetikai felépítésük, tulajdonságuk alapján pontosan úgy viselkednek, mint az embrionális őssejtek." - mondta Dr. Harry Heimberg, aki a Nemzetközi Fiatalkori Diabetes Kutató Központ (JDRF) munkatársaként a kutatócsoportot vezette.

Korábbi kutatások során már felvetődött annak a lehetősége, hogy valószínűleg vannak még a hasnyálmirigyben őssejtek a megszületés után is, azonban eddig nem sikerült ezeket azonosítani. A béta sejtek korábban megfigyelt regenerációja valamint a sejtek számának normál körülmények között is elérhető növekedése is azt sugallta, hogy valamilyen már elkötelezett őssejt lehet az újonnan kialakuló sejtek forrása. Sokan azonban feladták a keresést, mivel nagyon elenyésző számban vannak jelen és igen nehéz őket aktiválni.

Dr. Heimberg munkatársaival egerek hasnyálmirigyének egyik kivezetőcsövét elkötve megakadályozták, hogy a termelt emésztőenzimek eltávozzanak. Két hét alatt a sérült hasnyálmirigyrészben megduplázódott a béta-sejtek száma, mely egyúttal az inzulintermelés fokozódásával is járt. Géncímkézés segítségével a kutatók megállapították, hogy az újonnan kialakult sejtek olyan embrionális elkötelezett őssejtekből (progenitor sejtekből) származnak, melyek Neurogenin 3-at (Ngn3) termelnek. Úgy tűnik, hogy a béta-sejtek termeléséhez nélkülözhetetlen ennek a génnek az aktivitása. A tapasztaltak alapján a kutató úgy véli, hogy a folyamatot a kivezetőcső lekötése miatt kialakult gyulladásos reakció váltotta ki az emésztőenzimekkel elöntött hasnyálmirigyrészben.

"A következő fontos lépés a jelenség cukorbeteg emberekben történő azonosítása. Megfigyeléseink alátámasztják annak a jelentőségét, hogy mindenképp meg kell vizsgálnunk azokat a lehetőségeket, melyek segítségével emberekben is el tudjuk különíteni a progenitor sejteket valamint az újonnan kialakult béta-sejteket annak érdekében, hogy azokat mesterségesen felszaporítva vissza lehessen ültetni az inzulinhiánnyal küszködő betegekbe." - magyarázta Dr. Heimberg.

(Forrás: Betegszoba.hu)

Ajánlott termék:
- Olimpiq SteXCell SL75%
 
                      Új szívizomsejtet találtak!
 
Amerikai kutatók olyan, eddig ismeretlen őssejt csoportokat fedeztek fel, amelyek képesek szívizomsejtté fejlődni.
Ezek a sejtek a szív legkülső rétegében helyezkednek el, és egy nap még kulcsszerepet játszhatnak a sérült szívizom gyógyulásában. Szívelégtelenségben elpusztulnak a szívizomsejtek, ez a folyamat csak úgy fordítható meg, ha pótoljuk a kiesett sejteket - fogalmazott a kutatásokat vezető bostoni gyermekkardiológus.
A mostani siker két korábbi átütő eredménynek köszönhető. 2006-ban tudósok felfedeztek egy másik szívizomőssejtet, erre a sejtre jellemző az Nkx2-5 nevű gén expressziója. Ez az újonnan felfedezett sejttípus képes szívizommá, vagy bal kamra belső felszínét alkotó sejtté válni. A génexpresszió az a folyamat, amely során egy gén DNS-ben kódolt információja alapján RNS-sé vagy fehérjévé válik, ami azután kulcsfontosságú szerepet játszik a további fehérjék szintézisében. Ezzel párhuzamosan amerikai kutatók felfedeztek egy úgynevezett progenitor szívsejtet, ami képes többféle szövetté is alakulni. Ebből a sejttípusból fejlődik ki a jobb pitvari és kamrai sejtek.
A mostani vizsgálat az első, ami kimutatta, hogy új szívizomsejtek egy harmadik sejttípusból is nyerhetők, ami a szíven belül található, és jellemző rá a Wt1 gén expressziója. A kutatók kimutatták, hogy a szív külső hártyájából származó sejtek nem csak szívizomsejtekké, hanem simaizom sejtekké, érbelhártya-sejtekké, és kötőszöveti sejtekké is képesek alakulni. Ez azért fontos, mert egy szövet létrehozásakor az egész szövetet fel kell építeni, és nem csak a szívizomsejteket kell kifejleszteni ?-fogalmaztak a kutatók. Az újfajta őssejteket egyébként véletlenül fedezték fel a kutatók. A szívbelhártya egy másik génjének szerepét vizsgálták a szerzők, és élő egérembriókban jelöltek meg sejteket fluoreszcens fehérjével. Az így megjelölt szívbelhártya sejtek szívizomsejtekké fejlődtek.
Nagyon nagy szerencsénk volt - fogalmaztak a szerzők. A következő feladat, hogy kiderítsék, hogyan dönti el egy őssejt, hogy milyen típusú sejtté fejlődik a szívben, és hogyan lehet mesterségesen becsapni az őssejteket, hogy egy bizonyos sejtté váljanak. Még mindig nem tudjuk, hogyan lehet befolyásolni ezeket a sejteket - tették hozzá.
(Forrás:InforMed)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A mappában található képek előnézete Flavin H7 Hydrogenergy

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.