Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


    Dohányosokat védi legjobban a brokkoli!

 

A brokkoli és más keresztesvirágú zöldségek rákellenes hatása különösen jól érvényesül dohányosokban - jelentették be egy vizsgálat eredményeit egy nemzetközi konferencián.

Az amerikai rákkutatók társasága által megrendezett éves nemzetközi konferencián - amelynek fő témája ezúttal a rákmegelőzés volt - bemutatták az első olyan átfogó tanulmányt, amely kifejezetten dohányosokban, illetve korábbi dohányosokban igazolta a keresztesvirágú zöldségek más területeken már jól ismert védőhatását a rák ellen.

Li Tang (Roswell Park Cancer Institute) és munkatársai arról számoltak be, hogy a keresztesvirágú zöldségek, például a brokkoli rendszeres fogyasztása 20-55%-kal csökkentette a rák kialakulásának kockázatát dohányosokban (illetve korábbi dohányosokban), a zöldségek típusától, elkészítési módjától, illetve a dohányzás hosszától és intenzitásától függően. A jelenlegi dohányosok között például csak a nyersen fogyasztott keresztesvirágú zöldségeknek volt védőhatása a tüdőrák ellen, és általában nem számított általában a zöldség- és gyümölcsfogyasztás. Különösen jól érvényesül ez a védőhatás a nehéz dohányosok körében gyakori kissejtes tüdőrák ellen.

"Ezek az eredmények - korábbi hasonlókkal együtt - azt jelzik, hogy a keresztesvirágú zöldségek fontosabb szerepet játszhatnak a rákmegelőzésben azok között, akik dohányoztak vagy dohányoznak, mint azok között, akik nem dohányoztak. A brokkoli nem gyógyszer, de fogyasztása pozitív hatású azok számára, akik tenni akarnak valamit a kockázatok csökkentése érdekében" - mondja Li.

(Forrás: origo)

Ajánlott termékek:
- Bio+Actíve Brokkolicsíra kapszula
- Cyto Flavin kapszula
 
                     A Szőlő  csökkentheti a vérnyomást!

A szőlő fogyasztása csökkentette a vérnyomását és javította a szívműködését az egyébként sós étrenden tartott kísérleti patkányoknak - közölték amerikai kutatók. "Megállapításaink arra utalnak, hogy magában a szőlőben van valami, amely közvetlenül hat a szív- és érrendszeri kockázatra, nem csupán a gyümölcsfogyasztás már ismert előnyös hatásáról van szó" - mondta Mitchell Seymour, a Michigani Egyetem kutatója, a Journal of Gerontology című szaklap szerdai számában ismertetett tanulmány vezetője.

A patkányok egy részének sós étrend mellett, másik csoportjának alacsony sótartalmú diéta kiegészítőjeként adták piros, zöld vagy kék szőlő kivonatát, míg a kontrollcsoportba tartozó kísérleti állatok nem kaptak a szerből. 18 hét elteltével a szőlőkivonatot fogyasztó patkányok vérnyomása alacsonyabb volt, javult szívműködésük, testszerte csökkentek gyulladásaik és a szívizom-károsodás kevesebb jelét mutatták, mint a sós étrenden, ám szőlőkivonat nélkül tartott kísérleti állatok.

A kutatók feltételezik, hogy a szőlőn kívül számos növényben megtalálható flavonoidok eredményezték az egészségvédő hatást. Mára legalább négyezer különféle flavonoidanyagot ismernek a szakemberek, nagy mennyiségben vannak jelen például a zöldteában, kakaóban, paradicsomban, mandulában is. A tanulmányt az Egyesült Államok Nemzeti Egészségügyi Intézete (NIH) és a kaliforniai szőlőtermelők is támogatták.
(Forrás: Informed)

Ajánlott termékek:
- Flavin 77 termékek
- Flavin 7 termékek
- Cardio Flavin kapszula
- Fruit Cafe
- FlaVitamin készítmények
 
 Miért okoz vérszegénységet a daganat elleni kezelés?
A daganat befolyásolja a szervezet vörösvérsejt termelését. A csontvelő-daganatok is okozhatják, illetve sebészeti beavatkozás után is felléphet, sőt előidézheti a daganat vérzése következtében beálló vérveszteség is.
A daganatos betegség kezelése is okozhat vérszegénységet.
A kemoterápia a vörösvérsejtek számának csökkenésével járhat. A daganatos kezelés célja a daganatsejtek elpusztítása, azonban a kezelés hatására sok esetben az egészséges sejtek, így a vörösvérsejtek képződése is csökkenhet.
A kemoterápia lényege az, hogy olyan gyógyszereket juttatnak be a szervezetbe, melyek a rákos sejtek szaporodását gátolják, vagy azokat elpusztítják. Ezek a készítmények a szervezetben eloszlanak, és a szervezet egészében fejtik ki hatásukat.
Különösen azok a sejtek érzékenyek a kemoterápiás kezelésre, melyekre a gyors szaporodás jellemző. Mivel a kemoterápiás szerek gátló, vagy pusztító hatást fejthetnek ki az ép sejtekre is, ezért az egyébként gyorsan szaporodó vörösvérsejtek termelődését is gátolhatják.
Súlyos vérszegénységben a szervezet a keringés gyorsításával próbálja elérni, a test szöveteinek vérrel, tehát oxigénnel való ellátásának javítását.

A kemoterápiás kezelés mellékhatásainak jelentős része, például a fáradtság, a hányinger, a hányás, az ízek érzésének zavara, az étvágytalanság, esetleg a hajhullás, a székelési szokások megváltozása is részben ennek tulajdonítható.

Természetesen ez nem jelenti azt, hogy a kemoterápia minden embernél azonos mellékhatásokat okoz, hiszen az nagymértékben függ az egyéni érzékenységtől!
Számos, de nem minden daganatos betegség kemoterápiája alatt kialakuló vérszegénység kezelésére eritropoetinek is alkalmazhatók. A kemoterápiával egyidejűleg adott eritropoetin csökkentheti a kialakuló vérszegénységet, javíthatja a beteg életminőségét, csökkentheti az oxigénhiány miatti fáradtságot, gyengeséget, emlékezési- és gondolkodási nehézséget.
A vörösvérsejtek képződésének mértékét ugyanis az eritropoetin nevű hormon szabályozza, amely normális esetben egyes vesesejtekben termelődik. Ha kívülről juttatunk be eritropoetint, akkor az serkenti a csontvelőben a vörösvérsejtek termelését, csökkenek az oxigénhiány miatti tünetek.
A vörösvérsejtek élettartama korlátozott, körülbelül négy hónap után elpusztulnak és kiürülnek a vérből.
(Forrás: hazipatika.com)
 
Ajánlott termékek:
- Flavin 77 szirup és rost
- Flavin 7 ital
- Cyto Flavin kapszula
 
     7 életmentő étel az érelmeszesedés ellen!
 
 fejlett világban vezető halálozási ok az érelmeszesedés. Az artériák falára lerakódott zsíros pakkok okozta szűkület akadályozza a vér áramlását az erekben. Ha a szívizmot tápláló valamelyik verőér elzáródik, a szív nem jut elegendő mennyiségű oxigénhez, illetve tápanyaghoz, és bekövetkezik a szívinfarktus.

Mi áll a háttérben?

Az érelmeszesedés kockázatát az egészségtelen életmód és ennek következményei, a magas koleszterinszint, az elhízás, a mozgáshiány, a stressz és a dohányzás lényegesen fokozzák. Egyéb okok is hozzájárulnak a betegség kialakulásához, mint például az alacsony ösztrogénszint, a cukorbetegség, az öröklött hajlam, a szabadgyökök okozta károsodás vagy az időskor.

Mit egyél, hogy megelőzd a bajt?

A hagyma jótékony hatásaiA fokhagymában és a vöröshagymában található kénvegyületek védenek az érelmeszesedés ellen. Kimutatták, hogy a rendszeres fokhagymafogyasztás gátolja a pakk-képződést, ráadásul az artériák falában már meglévő pakkok kiterjedését is képes csökkenteni. A szakemberek azt javasolják, hogy minden nap tanácsos egy fél gerezd fokhagymát elfogyasztani – szíved védelmében.

Új felfedezés

Egyre több adat bizonyítja, hogy a homocisztein nevű aminosavnak köze van az érelmeszesedéshez és az érelzáródáshoz. A folsav a B6- és a B12-vitaminnal együtt csökkenti a vérben a káros aminosav mennyiségét. Egy kísérlet résztvevőinél a magas folsavtartalmú étrend következtében 7%-kal esett vissza a vér homocisztein-szintje.

A hal, az avokádó és a burgonya gazdag B6-vitamin-forrás, míg a szárnyasok és a tenger gyümölcsei rendkívül sok B12-vitamint tartalmaznak.

C-vitamin és flavonoidok

A C-vitamin azért hasznos, mert semlegesíti a káros szabadgyököket, erősíti az érfalat, és részt vesz a vérnyomás szabályozásában is. A gyümölcsökben, zöldségekben, a teában és a vöröshagymában található flavonoidok fokozzák a C-vitamin antioxidáns hatását, így segítenek a szívinfarktus elleni védekezésben.

A telítetlen zsírsavak előnye

A koleszterinszint jelentősen csökkenthető zsírszegény étrenddel és telítetlen zsírsavak fogyasztásával. A halak sok omega-3 zsírsavat tartalmaznak, melyről úgy vélik, hogy segít megelőzni a szívinfarktus bizonyos fajtáit. Az olívaolajban és a mogyorófélékben található E-vitamin gátolja az LDL-koleszterin oxidációját – melynek lényeges szerepe van az ereket elzáró pakkok kialakulásában.

Szója és oldható rostok

Ha sok szójakészítményt és oldható rostot fogyasztasz, csökken a vér káros LDL-koleszterin-szintje. Különösen jó hatású a szójafehérje és a zabban található oldható rost, a béta-glukán. Ezen kívül a bab és a sárgarépa is gazdag oldható rostokban.

Egyre több táplálkozási szakértő vallja, hogy bizonyos ételek jó hatással vannak az emberi szervezetre. Ez a kiadvány megmutatja, hogyan fogyaszd a mindennapi élelmiszereket - nemcsak a gyümölcsöket, zöldségeket és a halakat, hanem a húsokat és még a pompás desszerteket is -, hogy a gyakori egészségügyi problémákat kezeld, vagy éppen megelőzd.
(Forrás: Femina.hu)

Koleszterin:Meddig jo és mikortol kártékony!

Családunkban ugyan előfordult néhány érrendszeri megbetegedés, de én sosem aggódtam különösebben, hogy velem is baj lehet. Igyekeztem egészségesen élni – sportoltam, nem dohányoztam –, de egyre több munkám lett, így sokszor elmaradt az esti futás, és az étkezésemre sem tudtam már odafigyelni. Aztán egy vizsgálat során kiderült, magas a koleszterinszintem - meséli középkorú programozó matematikus interjúalanyunk. 

A koleszterin nagyon fontos vegyület, nélküle rugalmatlan lenne a sejthártya, és hiányában epesavak  - ezek segítik elő a zsírok bélből való felszívódását - sem képződnének. De a csontépítésben oly fontos D-vitamin és néhány hormon alapanyaga is, sőt létfontosságú valamennyi sejtnek.

"Baj akkor van, ha magasabbra szökik a koleszterinszintünk, mint a megengedett érték. Ráadásul ezt egyáltalán nem érezzük, hiszen semmilyen fájdalom nem utal rá. Hosszú időn keresztül fennállhat úgy, hogy azt gondoljuk, egészségesek vagyunk, s már csak a kialakult érelmeszesedés, vagy egyéb szívproblémák jelzik, valami mégsem volt rendben" – mondta el megkeresésünkre Barna Mária, a Magyar Táplálkozástudományi Társaság alelnöke.

A koleszterint emlegetve kétféle jelzőt használunk: jó és rossz. De mikor és hogyan dől el, hogy a molekulánk melyik csoportba fog tartozni? Ez egy érdekes folyamat. A koleszterin a zsírok családjába tartozik, s a zsírok köztudottan nem oldódnak vízben. Mivel azonban a testünk anyagait szállító vér nagy része víz, így ahhoz, hogy a koleszterin mégis eljusson a célállomásaira, vízben oldhatóvá kell válnia. Ezt úgy oldja meg, hogy különböző szállítófehérjékhez csatlakozik, s e kötődéssel aztán már megkezdheti útját a vérben. Az egyik szállító, a kis sűrűségű lipoprotein (LDL), amely a sejtekhez viszi a koleszterint. A sejtek aztán felveszik a számukra megfelelő mennyiségű LDL-t, ám a fölösleges, de továbbra is a vérben keringő LDL részt vesz az erek falán kialakuló plakkok létrehozásaban. Ezek a párnácskák aztán beszűkítik az ereket, akadályozzák a szövetek vérellátását. Kialakul az érelmeszesedés, s ennek szívinfarktus is a következménye lehet – kapunk képet a testünkben zajló folyamatokról.

A jó koleszterin, azaz a nagy sűrűségű HDL viszont igen hasznos, takarít és tisztogat. Összeszedi a vérből és a sejtekből a fölösleges koleszterint, sőt arra is képes, hogy az érfalakra már lerakódott károsító anyagot begyűjtse. A „szemetet” aztán a májhoz juttatja el, ami az LDL-t kiüríti a szervezetből.     

A táplálkozástudományi szakember szerint az emberek nagy része úgy hiszi, kizárólag a helytelen táplálkozás felelős a magas koleszterinszint kialakulásáért. Ez azonban csak részben igaz. A szervezet maga is állít elő ebből a vegyületből, éppen annyit, amennyire – az étellel bekerült mennyiséggel együtt – szükség van. A szervezetünk pontosan egyensúlyoz, finom szabályozómechanizmus írja elő, mennyi koleszterint kell termelnie. Azonban ez a szabályozás sérülhet, s ennek eredménye lehet, hogy túl sok koleszterin keletkezik. Az életmóddal kapcsolatos problémák – túlsúly, mozgáshiány, stressz, dohányzás – általában az összkoleszterin-szintet – ez a vérben keringő koleszterin teljes mennyisége - nem nagyon emelik, ám rossz irányba tolják el a jó és a rossz koleszterin arányát. Vannak irányadó értékek, amelyek az ideális értékeket mutatják meg. Általában az 5,2 mmmol/l tekinthető az elérendő összkoleszterin-szintnek, ám ha valaki nagy kockázatú csoportba tartozik – fogékonyabb az érelmeszesedésre, szívbetegségekre – annak a 4,5 mmol/l  jelenti az elérendő értéket.

Szűrővizsgálattal, amely hasolít a vércukor méréséhez, hamar kideríthető, mennyi a koleszterinünk. Elég csupán egyetlen csepp vér a tesztcsíkra, s 1-2 perc múlva a készülék – amelyben a tesztcsíkot elhelyezték – megmutatja, mennyi a vérünk összkoleszterin-szintje. Ha ez az érték emelkedett és tudni szeretnénk a koleszterinszintet kiadó összetevők értékét külön- külön is, akkor már vénás vérvétel is szükséges.

„Semmilyen állati eredetű táplálék nem mentes a koleszterintől: a hal, és a strucc húsa – erről egy időben elterjedt, hogy nincs benne koleszterin – is rejti a vegyületet. Minden étel, amelyet elfogyasztunk, különböző zsírféleségeket tartalmaz. A zsírsavaknak – amelyekből ezek a zsíradékok állnak – különböző hatásuk van a vér koleszterinszintjére. A telített zsírsavak a legártalmasabbak, mert ezek kétszer olyan mértékben emelik a koleszterinszintet, mint maga a táplálék koleszterintartalma. Telített zsírsavak főleg állati eredetű élelmiszerekben lelhetők fel nagy mennyiségben, például a húskészítményekben” – figyelmeztetet a szakember. 

A telítetlen zsírsavak – ezek növényi eredetű táplálékok – viszont kedvezőek érrendszerünk szempontjából. E telítetlen zsírsavak egyik csoportja a többszörösen telítetlen zsírsav, amely csökkenti, de még az egyszeresen telítettek is mérsékelik a vér koleszterinszintjét. Ezek a növényi eredetű táplálékok egyáltalán nem tartalmaznak koleszterint.

A javasolt napi  koleszterinbevitel – felnőtt esetében – 300 mg, aminek – a jelenlegi táplálkozási szokásaink mellett – legalább a dupláját fogyasztjuk el. Csak példaként sorolnék fel néhány élelmiszert a koleszterintartalmukkal együtt, mely minden esetben 100 g táplálékra vonatkozik: a csirkemájban 200, a sertéscombban 94, a bőrös pulykacombban 79, a téli szalámiban 150, a párizsiban 75, míg a tojásban – csak a sárgájában - 250 mg koleszterin van. 

"Azt hiszem, nem mondok semmi újdonságot azzal - így a doktornő-, hogy az egészséges táplálkozás legfontosabb szereplői a gyümölcsök, a zöldségek és a teljes őrlésű gabonafélék." Ezek minimális mennyiségben tartalmaznak zsírt, ráadásul a velük együtt fogyasztott ételek koleszterinjének felszívódását is csökkenteni tudják. Együnk sok halat, és a húsok közül inkább a szárnyasokat részesítsük előnyben. Próbáljunk meg minél kevesebb zsíradékkal főzni, és lehetőleg kerüljük a belsőségek (velő, máj) fogyasztását, mert ezek aránytalanul sok koleszterint tartalmaznak: 100 g velőben például 3000 mg koleszterin van.       

Az átgondolt és helyes táplálkozás segít az ideális koleszternszint elérésében és megtartásában. Általában 10 százalék körüli az az érték, amellyel – csak a diétát alkalmazva – csökkenthetjük a koleszterin mennyiségét. Gyógyszert akkor javasol az orvos, ha a diéta nem elegendő.

Forrás: medizona.hu

Ajánlott termékek:
- Napkristály Flavin ital
- Kendermag olaj
- Medicannabis olaj
 
    A leghatékonyabb vérnyomás csökkentő!
 

Vannak, akik hiába szednek magas vérnyomásukra több gyógyszert is, vérnyomásértékeik mégsem rendeződnek. Ezekben az esetekben a vérnyomást csak egyféleképpen lehet csökkenteni : a sófogyasztás korlátozásával – derült ki az Amerikai Szív Társaság (AHA) éves gyűlésén.

A gyógyszerek segítségével nem kordában tartható, vagyis a kontrollálhatatlan magas vérnyomás leggyakoribb oka a túl sok só fogyasztása – mondta el Dr. Eduardo Pimenta, a Sao Paulo-i kardiológiai központból. Ezt tökéletesen nem lehet tökéletesen gyógyszerekkel kompenzálni, a vérnyomás csökkentésének legjobb módja tehát a sóbevitel mérséklése.

A Pimenta által vezetett kutatócsoport megvizsgálta az alacsony sótartalmú étrend vérnyomásértékekre gyakorolt hatását13 terápiarezisztens, azaz minimum háromféle gyógyszer szedése mellett továbbra is magas vérnyomású emberen. A betegek vérnyomása átlagosan 150/85 Hgmm volt.

A vizsgált személyeknél két hét alacsony és két hét túlzott mennyiségű só fogyasztását követően 24 órán keresztül folyamatosan regisztrálták a vérnyomásértékeket. A két hét sószegény étrend hatása: a szív összehúzódásakor mért szisztolés érték 22,6 Hgmm-rel csökkent, a szív elernyedésekor tapasztalt diasztolés érték pedig 9,2 Hgmm-el.

A kutató szerint „hihetetlen, hogy ennyire óriási mértékben csökkenti a vérnyomást a sóbevitel korlátozása.”

(Forrás: vital.hu)

Ajánlott termék:
- Trace Minerals 84M

 

     Nem kell többé antibiotikumot szedni?

A méz, amit Kanadában is generációk óta használnak a fájós torkok kezelésére teában vagy forró vízben oldva, hamarosan az antibiotikumok helyére léphet a makacs fül-, orr- és torokfertőzések gyógyításában - olvasható egy új tanulmányban.

Az Ottawa Egyetem orvosai vizsgálataik során azt találták, hogy a közönséges méz megöli azokat a baktériumokat, amelyek az arcüreggyulladást okozzák, és legtöbb esetben hatékonyabbnak bizonyul, mint az antibiotikumok. "Ez bámulatba ejtő" - mondta Joseph Marson kutató a méhek azon képességéről, hogy képesek a virágport hatásos gyógyszerré alakítani.

Az előzetes vizsgálatokat nem élő embereken, hanem laboratóriumban végezték, de a "szuperbaktériumot", a meticillin-rezisztens Staphylococcus aureust (MRSA) használták fel, amely antibiotikumoknak fokozottan ellenálló. A hamarosan kezdődő humán vizsgálatok során egy mézoldatot fognak használni "hogy kiűzzék a taknyot az arcüregből" - nyilatkozta az AFP-nek Marson.

A kutatók eddig az új-zélandi manuka mézet és a jemeni sidr mézet vizsgálták. Mindkettő megölte a folyadékban szabadon úszó baktériumokat, valamint a biofilmek 63-91 százalékát - ezek olyan, a mikroorganizmusok által képzett védőrétegek, amelyek beborítják az arcüreget, a húgycsövet, a katétereket és a szívbillentyűket, hogy megvédjék a baktériumokat a hagyományos gyógyszerektől, így gyakran krónikus fertőzések jönnek létre. A leghatásosabb antibiotikum, a rifampin a kísérletekben a biofilmminták mindössze 18 százalékát pusztította el.

 

"Ma sem vagyunk még biztosak abban, hogy hogyan pusztítja el a méz a baktériumokat" - mondta Mason, megjegyezve, hogy "nem minden méz azonos hatékonyságú" és a gyógyító hatás pontos mechanizmusának felderítésére szólít fel. A kanadai mézkerep és pohánka méze nem mutatott ilyen hatást. Korábbi kutatások kimutatták a méz gyógyító erejét fertőzött sebek esetén is.

A tanulmány eredményeit ezen a héten adták elő az Amerikai Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Társaság éves gyűlésén Chicagóban.

(Forrás: betegszoba.hu)

Ajánlott termékek:
- Mézpor kapszula
 
         120 évre vagyunk programozva!

Az ember egészségi állapota 53 százalékban attól függ, milyen a táplálkozása, súlya, sportol-e és hogyan kezeli a stresszt - állítják amerikai kutatók. Márpedig Magyarországon 2050-re a népesség fele 50 éven felüli lesz, és különösen fontossá válik számára az élet minősége - írja új könyvében Marton István.

A healthy ageing, az egészséges korosodás a szerzőt elsősorban orvosként, de szakmai diplomataként is foglalkoztatja: a MÁV Kórház szülészeti osztályának volt vezetője ma az Európa Parlamentben tudományos tanácsadóként tevékenykedik és a Magyar Healthy Ageing Tudományos Társaság elnöke.

Mint Marton István megjegyezte, az ember a születése pillanatától öregszik, csak éppen 40 éves koráig nem nagyon foglalkozik a témával. Pedig legkésőbb ekkor kell(ene) elkezdeni mozogni, helyesen táplálkozni és főleg pozitívan nézni az életet, ami segít leküzdeni a stresszt.

Czeizel Endre a genetikus szemszögéből elemezve a folyamatot megjegyezte, hogy az ember 120 évre van beprogramozva - ennél tovább nem nagyon élnek emberek. Évezredekig 30 év volt az átlagéletkor, majd a XIX. században 40, de az orvostudomány és a higiénia fejlődésével ez a XX. században óriásit fejlődött.

Frank Júlia, több tucatnyi szakácskönyv szerzője, a könyv táplálkozási témáinak szakértője megjegyezte, hogy ő nem hisz végletes diétákban, viszont tisztában van a táplálkozási divatok és fogyókúrák gazdasági hátterével - ezeknél a legtöbb esetben egy-egy gazdasági érdekcsoport profitéhségéről van szó. A legfontosabb a mértékletesség.

Monspart Sarolta a mozgáson, a sportoláson túl arra hívta fel a figyelmet, hogy a nyugdíjas korúak számára életmentő a társaság, az aktivitás, annak tudata, hogy fontosak mások és egymás számára, és nem csupán az unokaőrzés az egyetlen feladatuk. Kriston Andrea, az intimtorna feltalálója a testtudatosság, testreform és a szexualitás kérdéseit taglalja az egyik fejezetben.

A HVG Kiadó által gondozott könyv szerzője szerint már negyvenesként tudatosan kell kialakítani életmódunkat "egészségünk, aktivitásunk és legféltettebb kincsünk, az értelmes élet felett érzett örömünk megőrzése érdekében".

A kötet "a közélet szereplői számára üzenetértékű: Magyarországon az egyre inkább elöregedő lakosság rossz egészségi állapota miatt a hatalom képviselőinek a döntéseknél figyelembe kell venni e helyzet gazdasági, politikai és kulturális következményeit." - Vizi E. Szilveszter akadémikus, a Magyar Tudományos Akadémia volt elnöke a könyv hátoldalán így kommentálja az abban leírtak fontosságát.
(Forrás: privatbankar.hu)

Ajánlott termékek:
- Olimpiq StemXCell 75% kapszula
- Napkristály Flavin ital
- Flavin 7 ital
- Relaxetin Forte kapszula
- OM Relax kapszula
- Bio+Actíve Tönkölybúzacsíra kapszula
- Trace Minerals 84M
 
          Károsak a vörös és füstölt husok!

A nagymértékű húsfogyasztás – elsősorban a marha-, sertés- és juhhús – növeli a vastagbél-, a prosztata- és a hasnyálmirigyrák kockázatát. Azt is bizonyították, hogy az erősen sózott, szárított, pácolt és füstölt húsok rendszeres fogyasztása a gyomorrák kialakulásának kockázatát növeli. A gyomorrák Japánban egy-két évtizeddel ezelőtt észlelt rendkívüli gyakoriságát ezzel magyarázták, ám az utóbbi évtizedekben megváltozott táplálkozási szokások hatására csökkent a gyomorrák előfordulásának gyakorisága.

(Forrás: vg.hu)

Ajánlott termékek:
- Flavin 77 szirup
- Flavin 7 ital
- Cyto Flavin kapszula
 
Omega 3 okossá igen,jókedvüvé nem tesznek!

Az omega-3-zsírsavak bőséges fogyasztása segíti a korosodó embereket, hogy az időskori emlékezetzavar kevéssé érvényesüljön és tovább éljenek, de ha nem szenvednek depresszióban, vidámabbak nem lesznek. Norvég, francia és holland kutatók vizsgálatainak eredményeit az American Journal of Clinical Nutrition közölte.

Többszörösen telítetetlen zsírsavak rendszeres evése minden életkorban fontos, de három, egymástól független munkacsoport új tanulmányai az idős emberek idegrendszerének egészségét vizsgálták, megfelelő étkezési feltételek betartása esetén.

Az omega-3-zsírsavak elsősorban a zsíros halakban találhatók, ezért javasolják a táplálkozástan szakértői, hogy a szív- és az erek védelme végett legalább két-három alkalommal együnk valamilyen halételt. A halakon kívül a dió, mogyoró, a lenmag tartalmazza ezt a fontos tápanyagot, de ha valaki betegség miatt ilyesmiket nem ehet, világszerte lehet ilyen táplálkozáskiegészítőket kapni.

Egy norvég kórházba bekerülő, 254, átlagosan 82 esztendős ember telítetlen zsírsav szintjét mérték meg a kutatók, majd ezeknek a sorsát három éven keresztül követték. Azok az idős emberek, akik több telítetlen zsírsavat fogyasztottak és ennek megfelelően a vérükben nagyobb mennyiségben volt ilyen anyag, tovább éltek, mint azok, akik nem kedvelték a halat vagy a diót.

A második vizsgálat adatai Franciaországból származtak. Ott 1200, 65 évesnél idősebb vizsgálati alany telítetlen zsírsav vérszintjét határozták meg. A korosodással időnként együtt járó szellemi hanyatlás ugyancsak értékelhetően ritkább volt abban a csoportban, amelyiknek tagjai gyakran ettek halat.

A harmadik tanulmány Hollandiában történt. Ott is 65 évet meghaladó korú embereket vizsgáltak és ezek vagy nagy adagban szedtek telítetlen zsírsavat, vagy ahhoz hasonló külsejű, de hatóanyagot nem tartalmazó álgyógyszert. Senki sem tudta, hogy ki kap hatásos kezelést és ki szed zsírsavat nem tartalmazó kapszulát.

A telítetlen zsírsavak a hangulati zavarban, depresszióban nem szenvedő idős emberek kedvét értékelhetően nem vidámították, de a kutatók szerint elképzelhető, hogy depresszióban a jobb életkilátások és a szellemi romlás fékezése igazi hangulatjavítást is eredményezne. Egy biztos: minden életkorban gyakorta érdemes halat enni.
(Forrás: stop.hu)

Ajánlott termékek:
- Medicannabis olaj
- Kendermag olak
- Flaviol Lenmagcsíra olaj
 06207772706
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A mappában található képek előnézete Flavin H7 Hydrogenergy

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.