Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

        Méregtelenítés-Olajöblögetéssel

Ehhez a gyakorlathoz csupán néhány nyugodt perc, és maximum egy teáskanál hidegen sajtolt olaj (pl. napraforgó) szükséges. A gyakorlat végeztével testünk megszabadul egy nagy adag méreganyagtól.

Minden reggel, közvetlenül fölkelés vegyünk a szájüregünkbe maximum egy evõkanál, minimum egy kávéskanál hidegen sajtolt növényi olajat. Ezután csukott szánkban szívjuk-öblögetjük, mindaddig, amíg az eleinte "vastagnak érzett olaj elvékonyodik" (kb. 5-10 perc). Ekkor kiköpjük a szánkból az anyagot, amely a sárgás olajszínbõl fehérré változott. A fehér színt a szájból kiszívott méreganyagok okozzák. "Milyen jó megszabadulni tõle."

A kiköpött folyadékban nagy mennyiségû baktériumot, kórokozót és egyéb káros anyagot találunk.
...a szopogatás és szürcsölés ideje alatt szervezetünk anyagcseréje alaposan felgyorsul... A méregtelenítés és a salaktalanítás mellett az egyik legfeltûnõbb hatás - a meglazult fogak megszilárdulása, a fogínyvérzés abbamaradása, és a fogak látható fehéredése."
Az idézett sorok dr. F. Karach ukrán orvostól származnak, aki maga talált a ki ezt a könnyen végrehajtható méregtelenítõ gyakorlatot.

Az öblögetéssel, és a végtermék kiköpésével testünk egy nagy adag méreganyagtól szabadul meg. Tudni kell azonban, hogy szervezetünk igazi tisztulását helyesen végzett böjt által érhetjük el. "De már az olajterápia is csodálatos hatással van az egészségre."

Fontos szabály, hogy az öblítés után azonnal mossunk fogat, lehetõleg fluormentes, gyógynövénytartalmú fogkrémmel (pl. Dabur), vagy ásványi fogporral, vagy a kettõ keverékével.

"Lényeges továbbá a mosdó fertõtlenítése: a kiköpött fehér színû folyadék komoly méreg!" A fertõtlenítéshez ecet, szódabikarbóna, melegvíz, vagy bármilyen környezetbarát szer használható.

"A napi öblítések után, de nem közvetlenül, ajánlatos - jól megrágva - almát fogyasztani."

Tej-Tejtermékek károsító hatása!


tej"Vajon a tejet nem egy kémiai, biológiai és baktériumi koktélnak kellene-e hívni?"
/Dr. Robert M. Kradjian, orvos /

 

Az egyik legerõsebb tévhit

Ki ne hallotta volna nap mint nap hogy "a tej egészséges" vagy "tápanyagokban gazdag", "a gyermekek számára fontos" stb... Sajnos az alábbiak szerint pont az ellenkezõje az igaz.
 

Meghökkentõ adatok

Ha a tej és tejtermékek valóban egészségesek, akkor minél rendszeresebben fogyasztva belõlük, az egészség annál kicsattanóbbá kellene, hogy váljon. De a felmérések idegzuhanyként hatnak és ennek az ellenkezõjét mutatják. Dr. Robert M. Kradjian orvos a honlapján kifejti hogy a szakirodalom például 1988 és 1993 között 2700 tanulmányban foglalkozott a tejjel a "gyógyászat" címszó alatt. Ebbõl õ személyesen közel 500-at vizsgált meg.

Ezt írta:
"Hogyan foglalhatnám össze ezeket a cikkeket? Még a borzalmas minõsítésnél is rosszabbak egy picivel. Elõször is, egy szerzõ sem beszélt a tehéntejrõl mint egy mellékhatás nélküli kiváló ételrõl és mint 'teljes értékû étel'-rõl, mint ahogy azt az ipar elhitette velünk. A kiadott riportok fõ fókuszában ezek voltak: bélgörcs, bélfertõzés, belsõ vérzés, vérszegénység, allergiás reakciók csecsemõknél és gyerekeknél, valamint fertõzések, mint például salmonella. Még baljóslatúbb a szarvasmarha fehérvérûség vírusától való félelem, vagy a BIV (bovine immunodeficency virus) nevû szarvasmarha AIDS-szerû vírusától, valamint a gyermek cukorbetegség elõidézésével való kapcsolatától. A tejben levõ vérrel és fehér (genny) sejtekkel, valamint a benne levõ kémiai anyagok, permetek egész sorával is foglalkoztak. Gyermekeknél ezek a problémák merültek fel: allergia, fül- és mandula fertõzés, ágybavizelés, az asztma súlyosbodása, bélvérzés, görcsök, és 1-es típusú cukorbetegség. A felnõtteknél a problémák inkább a szívbántalmak és ízületi gyulladás, allergiák, homloküreg gyulladás, és a sokkal komolyabb fehérvérûség, meg a lymphoma-ban és rákban való közremûködése."   

A Tehéntej hatása a cukorbetegség elõidézésében

Finnország vezet az egy fõre esõ tejfogyasztásban és ott a legnagyobb arányú az inzulinfüggõ cukorbetegek száma is. (forrás: New England Journal of Medicine - 1992. július 30.) Finn, olasz, amerikai, japán, kínai tudósok kimutatták hogy a tehéntejben levõ fehérjék a szervezetet antitestek képzésére serkentik, amik a hasnyálmirigy inzulin-termelõ béta sejtjeit tévedésbõl megtámadják és lerombolják, mert azok nagyon hasonlítanak bizonyos tejfehérjékre. Ezek a béta sejtek termelik az inzulint. Minél fiatalabb korban éri a testet ez a hatás, annál maradandóbb az elváltozás és annál nagyobb az esélye az 1-es típusú cukorbetegség kialakulásának azoknál, akik genetikailag gyengébbek.   

A tejben sok a kalcium = erõs csontok?

Ez a tévhit a legerõsebb. Sajnos nem igaz! A tapasztalatok pontosan az ellenkezõjét mutatják. Csak összehasonlításul az emberi tejben van a legkevesebb fehérje, és 4-szer kevesebb kalcium van mint a tehéntejben, azaz a csecsemõknek csak ennyi kell. Az angliai dr. Hegsted kimutatása szerint azokban az országokban messze nagyobb arányú a csontritkulásos esetek száma, ahol igen jelentõs a tejtermékek fogyasztása. Ha valaki ezt genetikai okokra fogva eltussolná, akkor az országokon belüli, vagy ugyanazon népcsoportok más-más országból származó eredményei is ezt támasztották alá (pl kínai - hong kongi adatok stb). Egy 1994-es ausztrál felmérés szerint a tejtermékeket rendszeresen fogyasztó idõsek körében kb. kétszer annyian szenvedtek medencecsont-törést, mint akik nem fogyasztottak tejtermékeket. Egy még jelentõsebb Harvard tanulmány 12 éven át 77761 nõt vizsgált meg: azoknál akik napi 3-szor ittak tejet nagyobb arányú volt a csontritkulás és több csonttörést is szenvedtek.


Az okok kettõs eredetûek. A tejben levõ kalcium a szervezet számára egyrészt hasznosíthatatlan környezetben van. Másrészt az állati eredetû felesleges fehérje-mennyiség megnöveli a szervezet kalcium iránti szükségletét hogy semlegesítse a savas fehérjék lebontott részeit, ezáltal felemészti a csontokat. Egy életen át tartó, többnyire állati eredetû fehérjére (pl. tejtermékek, húsok) épülõ táplálkozás lassan 'felfalja' a csontokat. Ezzel szemben a növényi eredetû fehérjére építõ táplálkozásnál jelentõsen erõsebb lesz a csontrendszer keménysége.

Azaz az elsõ és legfontosabb étkezési lépés: visszafogni vagy megszüntetni az állati eredetû fehérjéket tartalmazó ételek fogyasztását, amik többek között a szívpanaszokat, magas vérnyomást okozhatnak és hozzájárulhatnak a rák keletkezéséhez is. Tehát az a mondás hogy a tej hasznos mint fehérje forrás, így nem igaz. Éppen emiatt (is) káros. William B. Grant, Ph.D. az Alternative Medicine Review-ban kifejti hogy a kis zsírtartalmú tej (ami még így is jelentõs mennyiségû fehérjét tartalmaz), is ártalmas, mert egyrészt a lecsökkentett méretû molekulák könnyebben bejutnak a vérkeringésbe, másrészt pedig az ilyen tejnek nagyon kevés a B vitamin tartalma. Minden ilyen fehérje lebontásánál, a B vitamin hiánya miatt, hozzájárul a homocysteine felhalmozódásához, ami a szívpanaszokhoz vezet.

Dr. Julian Whitaker orvos, aki a világ egyik legolvasottabb egészségügyi hírrovatait ("Health & Healing") szerkeszti, ezt írta: "...Ha azt akarod hogy erõs csontjaid legyenek, akkor ne igyál tejet... Az a kijelentés hogy a tej egészséges számodra, egy összehordott badarság. Míg a gyümölcsök, zöldségek és a teljes õrlésû magok dokumentáltan lecsökkentik a szívroham, a magas vérnyomás és a rák esélyét, a széles körben hangoztatott tejtermékek egészséges hatása legjobb esetben is erõsen megkérdõjelezhetõ. Valójában a tejtermékek egyértelmûen összefüggésbe hozhatók a csontritkulással, szívpanaszokkal, elhízással, rákkal, allergiákkal és a cukorbetegséggel. A tejtermékek mindennek mondhatók, csak egészségesnek nem."  

Váladéktermelõdés, légúti nehézségek, allergia, bélgörcs

Dr.Norman W. Walker szerint nagyon könnyû felismerni a legnagyobb tejfogyasztókat: õk azok akik legtöbbet szenvednek a megnövekedett nyálkatermelõdés miatt, pl. 'folyó orr', sok krákogás, nehezebb légzés. A tej allergiái bizonyos gyermekeknél jelentkeznek a leghevesebben: szinusz problémák, asztma súlyosbodása, hasmenés, vas hiány (a tehéntej sokkal kevesebb vasat tartalmaz mint az emberi tej) okozta vérszegénység és erõs bélvérzés, fáradtság, viselkedés-zavarok formájában. A hat éven aluliak krónikus fül fertõzésének kb. 40 %-át a tej allergiái okozzák dr. Julian Whitaker orvos szerint.  

Tüdõrák, vastagbélrák, petefészekrák

A tej maga nem okoz rákot, de elõsegíti olyan környezet megjelenését a szervezetben, ami a rákos sejtek kialakulásának kedvez. Yasuo Kagawa, japán biokémikus 1978.-ban egy tanulmányban a következõ megdöbbentõ adatokat közölte:  Míg 1950 és 1975 között Japánban az egy fõre esõ tej és tejtermékek fogyasztása 38%-al nõtt, addig a szívrohamok száma 35%-al nõtt, a mellrákos esetek száma 77%-al emelkedett, a vastagbélrák is 77%-al nõtt, a tüdõrákos megbetegedések száma pedig 300%-al növekedett. Természetesen minden nem írható csak a tej számlájára, de az adatok valóban megdöbbentõek. 1989. április 15.-én a Nemzetközi Rák Magazin beszámolt a Roswell Parkban 569 tejfogyasztó és 569 kontrol egyén vizsgálatáról. A tanulmány szerint kétszeres volt a tüdõrák, 3,1-szeres volt a petefészekrák, 2,49-szeres a prosztatarák megjelenésének az esélye a tejfogyasztóknál. Norvégiában 1422 személyt vizsgáltak 11 és fél éven át. Azok körében akik naponta 2 vagy több pohár tejet ittak 3,5 szeresen több volt a nyirokszervi rákos megbetegedések száma, amit az okozhat hogy bizonyos állati fehérjék emésztésénél antigén (ellenanyagképzõ) fehérje-töredékek keresztül jutnak a bélrendszer nyálka-membránjain.

               A tejcukor (laktóz) érzékenység, allergia

Az emberi test 4-5 éves korig termel tejcukrot lebontó enzimeket, majd erõsen beszünteti az ilyen enzimek termelését. Ki az az épeszû emlõs, aki még ezután is "szopni" akar? Az állatvilágban ez ismeretlen, csak az emberek fogyasztanak késõbb is tejet, ráadásul egy más fajét. A sötét, vagy fekete bõrû emberek rendkívül túlérzékenyek a tejcukorra. Legkevésbé a fehérbõrûek érzékenyek, persze egyénenként különbözõen. Feltevések szerint az emberiség kb. fele túlérzékeny a tejcukorra, akiknél ez hasmenést, erõs gáztermelést, hasi görcsöket válthat ki.  

Baktériumok

Ezek egész garmadája, veszélyesebbnél veszélyesebb fajtái kerülhetnek, vagy szaporodhatnak el a tejben. Csak néhány a legtöbb bajt okozók közül: salmonella, E. coli, staphylococcus, TBC, BLV ("bovine leukemia virus") a szarvasmarha fehérvérûség vírusa (ez az amerikai tehenek 3/4-ében benne van), a sejtfal nélküli paraTB (vagy másnéven MAP "Mycobacterium avium subspecies paratuberculosis") vírus, ami a legújabb tanulmányok szerint a "gyógyíthatatlan" (emberi) Crohn-kór okozója (az USA-ban tömegesen fertõz), stb. A két leghírhedtebb tehénbetegség a BIV ("bovine immunodeficiency virus") ez a "gyógyíthatatlan tehén AIDS", meg a BSE ("bovine spongiform encephalopathy"), ezek terjedését máig is vizsgálják. Ez utóbbi vírus okozta a "kerge-kórt". Az egyetlen dolog ami a vírusok és az ember között van az a pasztörizáció (15 másodpercig 72 °C). Sajnos ez nem nyújt tökéletes védelmet. India az egyetlen nagy tejfogyasztó ország, ahol a Crohn-kór ismeretlen, mert õk forralják a tejet. De az alább említett IGF-I-re a forralás sem jelent teljes védelmet. Angliában a boltok polcairól vett tejek akár 25%-ában is találtak paraTB vírust szezontól függõen, Irországban 19%-ában. Azaz a pasztörizáció bizonyíthatóan nem ad kellõ védelmet! A tudósokat rendkívül megdöbbentette egy kanadai, majd egy orosz riport, akik elõször mutatták ki az emberi testben a BIV (a "szarvasmarha AIDS") ellen formálódott antitestecskéket. A kutatók számos fertõzõ betegség jelenlétét úgy tudják csak kimutatni, hogy a szervezet bizonyos antitesteket hozott létre ellenük, tehát jelen vannak már. Elképesztõ még rágondolni is, hogy ez a vírus már leküzdötte a fajok közötti lépcsõt.   

Mellrák, prosztatarák

Ha eddig a tej még nem lett volna elég rossz, Monsanto, a kémiai mammutcég és az amerikai Élelmiszer és Gyógyszerellenõrzõ Hivatal még inkább azzá tette, mert ez utóbbi engedélyezte a szintetikus rBST ("recombinant bovine somatotropin", ami másnéven az rBGH, "recombinant bovine growth hormone") nevû genetikailag létrehozott tehén hormont, ami kb. 10-25%-al megnöveli a tej termelõdését. Az ezzel kezelt tehenek teje 2-10-szeresen több IGF-I hormont ("insulin-like growth factor-I") is tartalmaz. Ez a növekedési hormon a sors szeszélyébõl teljesen megegyezik az emberiével. Az IGF-I ugyan nem okoz rákot, de mint nemkívánatos adalékanyag kimutathatóan elõsegíti a rákos daganatok növekedését. A legújabb kutatási eredmények szerint a legnagyobb IGF-I koncentrációval rendelkezõ nõknél 7-szeresen megnövekszik a mellrák esélye, a férfiaknál meg 4-szeresen a prosztatarák esélye, továbbá megnövekszik a vastagbélrák esélye is mert az IGF-I egy része képes behatolni a bélbe, ugyanis a tej kazein jelenléte meggátolja a teljes emészthetõségüket. A baj nem jár egyedül, a tehenek egészségét szintén megviselik a kapott szintetikus hormonok, tõgy-fertõzést okozva. A gazdák kénytelenek antibiotikumokat adni a jószágoknak, ami szintén belekerül a tejbe. Robert Cohen a könyvében neveket említve, dokumentumokkal is igazolja, hogy Monsanto milyen mértékben hamisított meg mérési eredményeket az rBGH egészségre kifejtett hatásairól, félrevezetve számos tudóst és a nyilvánosságot. Két FOX tévés riporter (Steve Wilson, Jane Akre) nyíltsága miatt elveszítette állását Floridában, mert Monsanto nyomására a FOX tv menesztette állásaikból. A riporterek a szarvasmarha növekedési hormon sötét oldalát tervezték bemutatni. E két riporter pert indított a tévéállomás ellen és meg is nyerték azt 2000. augusztus 18.-án. Egy év múlva Goldman Környezetvédelmi díjat is nyertek azért az erõfeszítésükért, amit az rBGH egészségre való hatásainak nyilvánosságra tárásában fejtettek ki.

 

Mivel lehet helyettesíteni a tejet?

Például kókusztejjel, ami meg a propagandával ellentétben nem káros, sõt nagyon is egészséges. Szóba jöhet még a rizstej is. De semmiképpen sem szójatejjel, mert az is rendkívül káros. Dr. Norman W. Walker szerint az újszülött csecsemõknél nyilvánvalóan csakis anyatejjel kell helyettesíteni. Ha ez semmiképpen sem megoldható, akkor egy hónapos korig adva a kecsketej ajánlatos, mert ez hasonlít még úgy-ahogy, de mégis legjobban az anyatejhez. 4 hetes kortól a tápital 1/4-e sárgarépa kicentrifugázott leve legyen és 3/4-e pedig kecsketej. Idõvel a sárgarépalé mennyiségét fokozatosan növelni kell. Csecsemõknek abszolút tilos szójaitalt adni.  Hogyan lehet a csontokat kalciummal feltölteni?
Súlyosabb esetben egy fél pohár friss citromlébe alaposan megmosott, feltöretlen nyers tojást rakva, egy-két napig hagyva a hûtõben, csak ügyeljen a kis mennyiségre, mert nagyon tömény. (A Twist.hu egykori cikke alapján - "ez az egyetlen hasznavehetõ" gyors kalciumkiegészítõ.)

 

Egyébként 5 lépésen keresztül:

  1. Fogyasszon csakis növényi eredetû kalciumdús ételeket, ilyenek pl. zöld leveles növények, salátafélék, (sótlan) mandula, szezámmagok vagy a belõle készült "tahini", dióbél, mogyorók (de kivéve a földi mogyorót), szárított füge, mazsola, spárgakel (brokkoli), hüvelyes termések (borsó, bab stb.), narancs, szõlõ, karfiol, káposzta, retek, barna (hántolatlan) rizs, fõtt burgonya, paradicsom, bogyók, alma, eper stb. Mint látja, széles a választék.
  2. Rendszeres mozgás kell, de az ne legyen leterhelõ élsport.
  3. A kalcium megtartásához a szervezetnek szüksége van D vitaminra, ami egy kis napon való tartózkodásból képzõdik. Ha ez nem kivitelezhetõ, akkor tengeri halakkal, vagy D vitamint tartalmazó (lehetõleg organikus) gyógykivonatokkal kell pótolni.
  4. Minél kevesebb sót fogyasszon, mert az megnöveli a kalcium veszteséget, a vesék felingerlésén keresztül. A vesék tisztán tartása végett kerülje a kávét, üdítõitalokat és fogyasszon elegendõ mennyiségû tiszta vizet, gyümölcs-, zöldségleveket.
  5. Ne dohányozzon! A dohányzás 40%-al nagyobb rizikót is jelenthet a csontritkuláshoz.

Végszó

Rod Chiodini foglalta össze mindezt frappánsan: "Amit észre kell, hogy vegyünk az az a tény, hogy a gyógyászatban sok politika van. Nem azon múlik valami is, hogy tudod-e azt igazolni, hanem hogy a gyógyászati szakma el akarja-e azt fogadni, vagy sem." A tej mentségére talán csak azt lehet mondani, hogy a kazein kivonatából erõs ragasztót lehet készíteni.* A tehéntejjel nem érdemes hazardírozni, minden kis mennyisége ártalmas. Egy biztos, ezzel az információval felfegyverkezve saját magunk dönthetjük el, hogy ki akarjuk-e tenni magunkat ennek a sorozat veszélynek, vagy sem. Én már döntöttem, most Önön van a sor.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.